Hozzávalók 8 személyre

  • 8 kacsacomb
  • 1 kg burgonya
  • 1 fej alma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, majoránna
  • A párolt káposztához:
  • 50 dkg lila káposzta
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 kisebb fej alma
  • 5-6 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál ecet

 

A kacsacombokról a felesleges zsírt levágom, majd besózom, borsozom, és majoránnával megszórom. A levágott zsírból kis tepertőt piríthatok. Saját zsírjában elősütöm (kicsit megpirítom). Karikákra vágom a krumplit és belerakom a tálba, vagy megfelelő méretű tepsibe. Ráfektetem a kacsacombokat, 1 fej almát és 1 fej vöröshagymát nagyobb szeletekre vágva a kacsacombok közé helyezem. Meglocsolom a kacsacombokat saját zsírjával. A tálat, vagy tepsit a fedővel, illetve alufóliával borítom, majd az előfűtött 250 0C-os kemencébe tolom. Kb 30-35 perc múlva kiveszem, a fedőt, vagy az alufóliát eltávolítom, saját zsírjával meglocsolom, visszatolom a kemencébe és készre sütöm.

 

Lila káposzta

Leszelem a káposztát, sózom és állni hagyom. A kacsa zsírján egy kisebb fej vöröshagymát megpirítok, a sózott lilakáposztát kinyomkodom és hozzáreszelem az almát. 5-6 evőkanál kristálycukrot és 1 teáskanál  ecetet hozzáadok és az egészet elkeverem. Ízlés szerint köménnyel ízesítem. Kis vízzel felöntöm és megpárolom. Az elkészült ételek mellé gyümölcssalátát, vagy kompótot adok.

Legkedveltebb termékek
Sütés-főzés kemencében 6 000 HUF egységár
Party I S 554 000 HUF egységár
Party II S 489 000 HUF egységár

Kosár

A kosár üres

Sütés-főzés kemencében

Go to top