Hozzávalók 8 személyre

  • 2 kg birkahús 
  • 5 dkg zsír  
  • 4 fej vöröshagyma 
  • 2 zöldpaprika 
  • 1 paradicsom 
  • só, bors ,csipet kömény
  • 2 ek  pirospaprika 
  • cseresznyepaprika 
  • 1,5 dl vörösbor

 

A húst megmosom, a faggyús részt eltávolítom, majd felkockázom. A vöröshagymát felkockázom, a zöldpaprikát és a paradicsomot karikára vágom. Megfelelő méretű zománcozott bográcsot kiöblítek meleg vízzel és beleteszem a zsírt az  aljára, egy kevés pirospaprikát szórok rá, majd a birkahús harmadát ráteszem, meghintem az apróra vágott vöröshagymával, a karikára vágott zöldpaprikával és paradicsommal. Megsózom, borsozom, és egy kevés köményt is szórok rá, majd meghintem piros paprikával. A megmaradt birkahús felét ráteszem és újra sózok, borsozok, és kevés köményt hintek rá, és a hagyma felét is ráhintem, majd megpaprikázom. Ráteszem a cseresznyepaprikát. A megmaradt húsokat beleteszem a bográcsba, újrafűszerezem, és a zöldségeket  is ráhintem. A megmaradt piros paprikát a tetejére szórom az apróra vágott vöröshagymával. Ráöntöm a vörös bort. Annyi  vizet teszek alá , hogy a húst ellepje. Alufóliával lefedem, és betolom az előfűtött  300 0C-os kemencébe. 40 perc múlva kiveszem a bográcsot, oldal irányba megrázom, leveszem az alufóliát és ha szükséges, az elpárolgott vizet pótolom. Addig főzöm míg a hús készre nem főtt. Sós vízben főtt burgonyával tálalom.

 

Legkedveltebb termékek
Sütés-főzés kemencében 6 000 HUF egységár
Party I S 554 000 HUF egységár
Party II S 489 000 HUF egységár

Kosár

A kosár üres

Sütés-főzés kemencében

Go to top