Hozzávalók 8 személyre

  • 1 fácán, 
  • 30 dkg marhacsont,
  • 10 szem egész bors, 
  • kis darabka gyömbér,
  • 3 db sárgarépa, 
  • 3 db petrezselyem gyökér,
  • ½ zeller, ¼ keltkáposzta, 
  • 1 fej vöröshagyma, 
  • 4 gerezd fokhagyma, 
  • 10 dkg gomba ,10 dkg zöldborsó, 
  • 1 csomó petrezselyem zöldje

A húsokat megtisztítom, többször váltott vízben megmosom, és egy nagy fazékba, vagy halfőző bográcsba teszem. Ezután beleteszem a megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, kelkáposztát, vöröshagymát és fokhagymát. Gyömbérrel, sóval, borssal ízesítem. Annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy bőven ellepje. Ezután  alufóliával letakarom és az előfűtött, 250 0C-os kemencébe tolom. 45 perc után kiveszem  az edényt a kemencéből, óvatosan leveszem az alufóliát és ha a hús megpuhult, egy kevés levesben megpárolom a szeletelt gombát  és borsót. Tálalás előtt a levest leszűröm. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedem, a húsát pedig tányérokba rakom. A főtt  sárgarépát karikára szelem és a gombával, zöldborsóval együtt a hús köré halmozom. Rámerem a levest, betétként finommetéltet vagy eperlevelet adok hozzá, petrezselyemzöldjével díszítem.

Legkedveltebb termékek
Sütés-főzés kemencében 6 000 HUF egységár
Party I S 554 000 HUF egységár
Party II S 489 000 HUF egységár

Kosár

A kosár üres

Sütés-főzés kemencében

Go to top