Hozzávalók 8 személyre
- 2 kg keszeg
- 4 evőkanál liszt
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 teáskanál mustár
- 2 dl étolaj
- 2 kávéskanál bors
- 5 gerezd fokhagyma
A keszegeket megtisztítom, sűrűn beirdalom, megsózom és állni hagyom. Evőkanálnyi olajban elkeverem a mustárt, a borsot és a zúzott fokhagymát. A lisztben elkeverem a pirospaprikát. A keszegek belsejét bekenem fokhagymás keverékkel, a külsejét beleforgatom a paprikás lisztbe. A maradék olajjal kikenek egy megfelelő méretű tepsit és a halakat egymás mellé fektetem, alufóliával letakarom. Betolom az előfűtött 200 0C-os kemencébe 10 percig párolom, majd a tepsit kiveszem. Az alufóliát leveszem és készre sütöm. Friss, puha kenyérrel tálalom.