Hozzávalók 8 személyre
- 8 kacsacomb
- 1 kg burgonya
- 1 fej alma
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, majoránna
- A párolt káposztához:
- 50 dkg lila káposzta
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 kisebb fej alma
- 5-6 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál ecet
A kacsacombokról a felesleges zsírt levágom, majd besózom, borsozom, és majoránnával megszórom. A levágott zsírból kis tepertőt piríthatok. Saját zsírjában elősütöm (kicsit megpirítom). Karikákra vágom a krumplit és belerakom a tálba, vagy megfelelő méretű tepsibe. Ráfektetem a kacsacombokat, 1 fej almát és 1 fej vöröshagymát nagyobb szeletekre vágva a kacsacombok közé helyezem. Meglocsolom a kacsacombokat saját zsírjával. A tálat, vagy tepsit a fedővel, illetve alufóliával borítom, majd az előfűtött 250 0C-os kemencébe tolom. Kb 30-35 perc múlva kiveszem, a fedőt, vagy az alufóliát eltávolítom, saját zsírjával meglocsolom, visszatolom a kemencébe és készre sütöm.
Lila káposzta
Leszelem a káposztát, sózom és állni hagyom. A kacsa zsírján egy kisebb fej vöröshagymát megpirítok, a sózott lilakáposztát kinyomkodom és hozzáreszelem az almát. 5-6 evőkanál kristálycukrot és 1 teáskanál ecetet hozzáadok és az egészet elkeverem. Ízlés szerint köménnyel ízesítem. Kis vízzel felöntöm és megpárolom. Az elkészült ételek mellé gyümölcssalátát, vagy kompótot adok.