Hozzávalók 8 személyre
- 2 kg birkahús
- 5 dkg zsír
- 4 fej vöröshagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só, bors ,csipet kömény
- 2 ek pirospaprika
- cseresznyepaprika
- 1,5 dl vörösbor
A húst megmosom, a faggyús részt eltávolítom, majd felkockázom. A vöröshagymát felkockázom, a zöldpaprikát és a paradicsomot karikára vágom. Megfelelő méretű zománcozott bográcsot kiöblítek meleg vízzel és beleteszem a zsírt az aljára, egy kevés pirospaprikát szórok rá, majd a birkahús harmadát ráteszem, meghintem az apróra vágott vöröshagymával, a karikára vágott zöldpaprikával és paradicsommal. Megsózom, borsozom, és egy kevés köményt is szórok rá, majd meghintem piros paprikával. A megmaradt birkahús felét ráteszem és újra sózok, borsozok, és kevés köményt hintek rá, és a hagyma felét is ráhintem, majd megpaprikázom. Ráteszem a cseresznyepaprikát. A megmaradt húsokat beleteszem a bográcsba, újrafűszerezem, és a zöldségeket is ráhintem. A megmaradt piros paprikát a tetejére szórom az apróra vágott vöröshagymával. Ráöntöm a vörös bort. Annyi vizet teszek alá , hogy a húst ellepje. Alufóliával lefedem, és betolom az előfűtött 300 0C-os kemencébe. 40 perc múlva kiveszem a bográcsot, oldal irányba megrázom, leveszem az alufóliát és ha szükséges, az elpárolgott vizet pótolom. Addig főzöm míg a hús készre nem főtt. Sós vízben főtt burgonyával tálalom.