Hozzávalók 8 személyre
- 1 fácán,
- 30 dkg marhacsont,
- 10 szem egész bors,
- kis darabka gyömbér,
- 3 db sárgarépa,
- 3 db petrezselyem gyökér,
- ½ zeller, ¼ keltkáposzta,
- 1 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 10 dkg gomba ,10 dkg zöldborsó,
- 1 csomó petrezselyem zöldje
A húsokat megtisztítom, többször váltott vízben megmosom, és egy nagy fazékba, vagy halfőző bográcsba teszem. Ezután beleteszem a megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, kelkáposztát, vöröshagymát és fokhagymát. Gyömbérrel, sóval, borssal ízesítem. Annyi hideg vízzel öntöm fel, hogy bőven ellepje. Ezután alufóliával letakarom és az előfűtött, 250 0C-os kemencébe tolom. 45 perc után kiveszem az edényt a kemencéből, óvatosan leveszem az alufóliát és ha a hús megpuhult, egy kevés levesben megpárolom a szeletelt gombát és borsót. Tálalás előtt a levest leszűröm. A fácánból a nagyobb csontokat kiszedem, a húsát pedig tányérokba rakom. A főtt sárgarépát karikára szelem és a gombával, zöldborsóval együtt a hús köré halmozom. Rámerem a levest, betétként finommetéltet vagy eperlevelet adok hozzá, petrezselyemzöldjével díszítem.